Ikonen Tuula-Hannele ja Ossi & Tretinjak Tarja-Anneli: Shirim, kukkien keskellä lauluja juutalaisten elämästä

8.00

Shirim on heprean kielen monikkomuoto sanalle Shir eli laulu, runo. Tässä kirjassa kukat ikään kuin laulavat ja kertovat juutalaisten elämästä Raamatun jakeiden, kirjojen tekstien ja kauniiden kuvien välityksellä. Kirja voi olla rukouskirjasi tai voit antaa sen lahjaksi ystävälle.

”Jonan äiti ehti ottaa pienelle pojalleen uniliinan mukaan, kun heidät vangittiin ja kuljetettiin kiireellä pois kotoa. Eräänä iltana äiti vei Jonan parakkiin, jossa naiset lauloivat kynttilän valossa. Ihmiset itkivät, äiti kiersi käsivartensa Jonan ympärille ja painoi lapsensa pään itseään vasten. Naiset olivat alkaneet laulaa laulua Dyynien valkoharjat. ”
”Mutta he itkivät pikemminkin kuin lauloivat. Kysyin ädiltäni mitä dyynit olivat, mutta häntäkin itketti. Kysyin miksi häntä niin itketti ja hän sanoi ´se laulu´.”
Jona Oberski: Lapsuusvuodet.

Tohtori Tuula-Hannele Ikonen on European Association for Jewish Studies -tiedeyhteisön jäsen (Oxford, UK). Hän on tutkinut juutalaisten vaellushistoriaa ja holokaustia.
Tarja-Anneli Tretinjak on erikoiskirjastonhoitaja, joka on myös perehtynyt juutalaisten vaellushistoriaan ja holokaustiin.
Projekti-insinööri Ossi Ikonen on raamatunopettaja ja evankelista.

Shalom Kustannus Oy, 2023. Pehmeäkantinen. 46 sivua.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Lisätiedot

Paino 0.125 kg (kilogramma)