Shalom lehden pääkirjoitus lokakuu 2020

Koronatilanne ei näytä Israelissa tai maailmalla olevan kokonaan ohi. Aika näyttää kauanko koronakriisi vielä kestää. Israelilaiset tiedemiehet ovat eturivissä kehittämässä sekä rokotetta että lääkettä koronavirusta vastaan. Uskomme, että kyllä tämäkin maallinen kriisi vielä voitetaan.


Israelin periviholliset Lähi-idässä ovat Iran ja sen kanssa yhteistoimintaa tekevät tahot. Ne ovat jatkaneet Israelin vastaista kampanjointiaan kaikin käytettävissä olevien keinoin. Valitettavasti ainakin osa tuosta propagandasta on levinnyt laajalle Israeliin kriittisesti suhtautuvan valtamedian kautta. Siksi on tärkeää, että Israelista ja sen toimista levitetään mahdollisimman väärentämätöntä tietoa silloin kun se vain on mahdollista.

Juuri siksi, arvoisat lehtemme lukijat, Shalom -lehti on perustettu ja haluamme toimia siinä mahdollisimman hyvin. Tuomme esille niitä asioita joita jokaisen Israelin ystävän olisi hyvä tietää Israelista. Emme pelkää tuoda vaikeitakin asioita esille. Emme myöskään halua edustaa mitään kulttia tai erityisryhmää, vaan haluamme olla terveellä raamatullisella pohjalla tukemassa Israelia. Näin haluamme toimia silloinkin kun joudumme jostain syystä ristiriitaan ns. yleisen mielipiteen ja ajattelun kanssa.

Vaalimme hyviä suhteita juutalaiseen yhteisöön niin Suomessa kuin Israelissakin. Tästä osoituksena ovat erinomaiset, läheiset ja luottamukselliset suhteet juutalaisiin toimijoihin niin hengellisellä kuin maallisellakin tasolla. Olemme nähneet juutalaisen kansan kamppailun olemassaolostaan niin yksityisestä kuin yhteisöllisestä näkökulmasta. On tärkeää muistaa, että juutalaisen kansan kohtalo on kuitenkin yksin Jumalan käsissä.


Yksi tärkeä tehtävämme on rukoilla lakkaamatta Jumalan suojelusta Israelille ja sen kansalle. Tule sinäkin tukemaan työtämme Israelin hyväksi! Jumalan tahdossa toimien emme horju – kuten et sinäkään – tämän tärkeän tehtävämme edessä. Herran meitä tässä työssä siunatkoon!

Shalom terveisin,

Ilkka Vakkuri