Shalom-lehden pääkirjoitus 7/2012

Olen saanut jälleen kuluvan kesän aikana iloita ja nauttia messiaanisten ja arabipastoreiden Suomen kiertueista yhdessä heidän kanssaan. Olemme käyneet syvällisiä keskusteluja automatkoilla ja majoituspaikoissa. Israel-työnäkyni on näiden keskustelujen kautta terävöitynyt. Israelin nykytilanne on myös päivittynyt ja hahmottunut laajemmin. Jännite arabien ja juutalaisten välillä on voimistumassa entisestään Israelissa. Siksi messiaanisten ja arabipastoreiden välinen yhteistyö ja veljeys on tärkeä todistus Jumalan voiman vaikutuksesta. Se osoittaa, että usko Jeesukseen voi voittaa kansojen välisen vihamielisyyden. Tätä ystävyyttä ja veljeyttä on vain laajennettava ja syvennettävä kaikkialla. Messiaaniset ja arabiseurakunnat tekevät jo paljon yhteistyötä ja meidän tulee kannustaa heitä uskonyhteyden tiellä.

Israelin uhkia ei voi sotilaallisesti ratkaista, vaikka jotkut niin haluaisivat tehdä. Sotilaallisesti Israel on vahva ja tehokas, mutta arabikysymyksen ratkaiseminen sotilaallisesti on vaikeaa. Tiedämme, että Israelin Pyhällä Jumalalla on suunnitelmansa Israelille. Raamatun perusteella se ei merkitse mitään helppoa tietä. Kärsimys näyttää jatkuvan. Monet tulkitsevat Vanhaan testamenttiin vedoten, että jopa 2/3 Israelin juutalaisista tuhotaan. Henkilökohtaisesti en haluasi spekuloida raamatuntulkinnoilla, koska Jumalahan asiat suvereenisti päättää. Hän ei ole riippuvainen raamatuntulkinnoistamme. Tulemme aikanaan näkemään kuinka Jumalan suunnitelmat yksityiskohtaisesti toteutuvat. Meidän tulee kuitenkin kokoajan valvoa ja pysyä hereillä Herramme paluun lähestyessä. Uskon, että meidän uskovien tärkein tehtävä onkin varautua Herramme tuloon vain uskon aseilla ja käyttää niitä tehokkaasti Pelastuksen Ilosanoman eteenpäin viemiseen. Israelhan on jo kuullut niin paljon surusanomia.

Jos ajattelemme Israelin tilannetta inhimillisestä näkökulmasta, on tilanne muodostumassa äärimmäisen vaikeaksi. Vaikka Israel onnistuisi torjumaan ulkoiset uhat niin valtion sisällä tikittää aikapommi. Israelin arabikristityt tukevat juutalaisvaltiota, mutta arabimuslimit eivät. Arabikristittyjä on kuitenkin vain n. 120 000 ja loput arabit ovat käytännöllisesti katsoen muslimeja. Israelin juutalaisperheisiin syntyy 1-2 lasta, mutta arabimuslimiperheisiin syntyy keskimäärin noin 8-10 lasta. Monilla muslimimiehillä on käytännössä jopa 4 vaimoa eli jopa 40 lasta. Israelin valtion sisällä elää noin 1,2 miljoonaa arabimuslimia ja noin 5,8 miljoonaa juutalaista. Israel on demokraattinen länsimainen maa ja se merkitsee, että Israelin parlamentin enemmistö tekee myös Israel valtiota koskevat päätökset. Israelin arabeilla on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Jos Israelin valtion juutalaisten lukumäärä ei lähde voimakkaaseen nousuun, niin arabit saavuttavat enemmistön tai merkittävän aseman Israelin parlamentissa eli Knessetissä 20-30 vuoden sisällä. Mm. tämän takia arabit voivat sekä Israelissa että palestiinalaisten alueella odottaa suhteellisen rauhassa – lukuun ottamatta ääriryhmiä – pääsyään valtaan. Vielä heillä ei ole suurta valtaa Israelin asioihin vähemmistöasemansa vuoksi. Vaara on siinä, että tulevaisuudessa he voivat tehdä päätöksiä enemmistö- tai vaa’ankieli asemassa.

Aikanaan näemme kuinka tässäkin asiassa käy ja miten Jumalan suunnitelma etenee. Tehtävämme on tukea Israelia myös juutalaisvaltiona ja toivoa, että juutalaisten määrä Israelissa kasvaisi entisestään. Tapahtukoon Herran tahto ja se myös tulee tapahtumaan. Sekä messiaaniset että arabipastorit haluavat toteuttaa raamatullista uskovien yhteyttä ja kunnioittaa. Herraa, jonka toinen tulemus on edessä. Onko Hänen kansansa valmis? Olemmeko me valmiit? Eihän kukaan jää pois suurista häistä? Valitettavasti Raamatusta saamme kuvan, että moni jää ulkopuolelle. Ollaan hereillä ja valvotaan! Herramme Jeesus tulee!

Shalom-terveisin,
Ilkka Vakkuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *