Shalom-lehden pääkirjoitus 6/2014

Israelin Ystävät ry:n liittokokousedustajat kokoontuivat 24.5.2014 XXX:een liittokokoukseensa Tampereen Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Tunnelma oli lämmin ja yhdistävä. Maailmassa on paljon epäyhtenäisyyttä, repimistä ja hajaannusta. Siksi on tärkeää, että uskovat löytävät keskuudestaan keskinäisen yhteyden. Käsittääkseni ei kukaan tasapainoinen ihminen haluaisikaan kerääntyä yhteen riitelemään tai nahistelemaan. Usein sekä omat että ulkopuoliset valittavat uskovista, että he nykyään ovat hyvinkin epäyhtenäinen ja peitettyjen intressien synnyttämien kiistojen repimä joukko.

Siksi on hienoa kohdata ja olla  tässä maallistuneessa maailmassa sellaisen järjestön jäsen, jota ei yhdistä ihmisten keskinäiset intressit, vaan Jeesus Kristus. Niin kauan kuin Jeesus on ensimmäinen, on työllämme pohja, koska vain Jeesus kykenee yhdistämään erilaiset ihmiset omaksi yhtenäiseksi laumakseen ja ruumiikseen. Jos Jeesus jää toiseksi, alkavat loppumattomat intressikiistat. Silloin usein ainut tapa estää kiistojen leviäminen on käyttää maallisia keinoja tilanteen hallitsemiseksi. Se taas puolestaan johtaa kristillisten yhteisöjen maallistumiseen. Usein olen kuullut monien hengellisten järjestöjen johtopaikoiltakin turhautuneita kannanottoja siitä, että järjestöjen työ keskittyy liikaa taloudellisten ja muiden maallisten tehtävien hoitoon. Jotkut yrittävät epätoivoissaan jopa hengellistää maallisten asioiden hoitoa niin pitkälle, että on olemassa vaara syntyä konflikti Raamatun sanoman ja järjestöjen omien prioriteettien kesken.

Israelin Ystävät ry:n painopiste on seurata kaikessa Raamatun ja Jeesuksen opetuksia. Vain siten voimme osoittaa Israelille ja toisille todellista rakkautta ja ymmärtämystä. Todellista rakkautta ei voi ostaa rahalla eikä mammonalla. Siksi Israel -liikkeen todellinen haaste ei ole siinä kuinka paljon onnistumme keräämään avustuskohteisiimme rahaa, vaikka senkään merkitystä ei saa väheksyä. Todellinen haaste on, kuinka hyvin tai huonosti seuraamme Jeesuksen esimerkkiä ja opetuksia. Jos tämä periaate hämärtyy, työ jää vaille todellista pohjaa ja maallistuu nopeasti inhimilliseksi yrittämiseksi vailla Raamatun auktoriteetin hengellistä ja elävää perustusta. Tällaisen prosessin seurauksena syntyy vähitellen ns. kuollutta kristillisyyttä, jolla voi olla kyllä jumalallisuuden ulkokuori, mutta josta puuttuu sen ydin eli Jeesuksen Kristuksen armo. Kun puuttuu todellinen armo, alkaa armottomuus sekä itseä että muita kohtaan.

Israelin Ystävät ry:n liittokokousta johti liittomme puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti. Hän toi avauspuheenvuorossaan esille armon merkityksen. Armon edessä tulee olla todellista nöyryyttä. Meillä ei ole mitään omaa kerskattavaa tai ansiota Jumalan edessä. On vain armon ikävä. Uskon, että tähän meistä jokainen voi yhtyä ja toivottaa toisillemme armorikasta kesää koko armoa janoavassa maailmassa sekä Israelissa että Suomessa.

Tulkaa kaikki mukaan Israelin Ystävät ry:n kesäkonferenssin Kankaanpäähän 23.-24.8.2014!

Armoterveisin,
Ilkka Vakkuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *