Shalom-lehden pääkirjoitus 1/2010

Israelin Ystävät ry:n työ on jatkunut jo kohta 102 vuotta. Nykyinen Israelin valtio perustettiin vuonna 1948. Olemme siis tehneet työtä Israelin tukemiseksi aineellisesti, henkisesti ja hengellisesti nykyisen Israelin valtion aikakaudella jo noin 54 vuoden ajan. Kristillisen kalenterin mukaan olemme aloittaneet jälleen uuden vuoden työmme ja työnäkymme merkeissä. Israelin Ystävät ry:n liittokokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman pohjalta meille on luvassa työntäyteinen vuosi 2010. Edessä on jälleen vuosi, jolloin saamme olla käytännössä tukemassa Israelia monella eri rintamalla. Olemme saaneet uskonveljissä ja –sisarissa uusia yhteistyökumppaneita ja olemme saaneet uusia, innokkaita työntekijöitä. Haluamme viedä toivon sanomaa myös uusien kanavien kautta. Työnäkymme kuuluu radio Deissä, TV 7:ssa ja monin eri tavoin Internetissä. Facebookissa, kiitos Jari Lammin, näkyvät videoinnit eri tilaisuuksistamme. Voit kuunnella ja katsella työnäkyämme myös perinteisenä painettuna sanana.

Kun puhumme vuodesta 2010 Israel-työn rintamalla, meidän on hyvä tarkastella uuden vuoden mukanaan tuomia haasteita. Joudumme myös miettimään, mitä uutta meillä on tähän työhön annettavana. Siksi on hyvä tarkastella menneisyyttä, jotta voisi olla annettavaa tulevaisuudelle. Uskon, että yksi hyvin kiperä kysymys on, kuinka voisimme olla uskottavimpia niin, että meitä kuuntelisivat sellaisetkin, jotka eivät vielä ole syttyneet Israel -asialle. Yhtenä syynä edellä mainittuun voi olla, että Israel -järjestölle on vaarana yksipuolisuus, politisoituminen tai sanojen ja tekojen välinen ristiriita.

Yksipuolisuus on vakava kysymys meille kaikille, koska juuri sitä argumenttia käytämme usein itse, kun tuomitsemme valtamedian, palestiinalaisten, tai arabitahojen mediasanomaa. Raamattu varoittaa, että ei ole oikein, jos tuomitsemme toisia tahoja ja teemme itse samoin kuin sanomme muiden toimivan.

Meidän tulee Israelin Ystävät ry:ssä, vaikka olemmekin tunnustetusti evankeliumin ilosanoman läpitunkema järjestö, suhtautua myöskin vakavasti siihen, ettemme vieraannu Raamatun pelastuksen ja toivon sanomasta yleisen kehityksen mukaisesti sivu-urille.

Evankeliumi on tarkoitettu ilosanomaksi kaikille, eikä siitä ole yhtään poikkeusta. Kaikilla on oikeus iloon. Evankeliumia ei saa yrittää vesittää, vaan se on julistettava koko suloisuudessaan. Jumalan lain tehtävä on ajaa meidät epätoivoon ja johtaa ihminen sitten evankeliumin äärelle.

Parannuksen voima on yksin evankeliumissa – ei laissa. Siksi laki ilman evankeliumia ajaa ihmisen epätoivoon tai tekee hänestä teeskentelijän. Materiaalinen auttaminen ei ole evankeliumia, eikä näitä saa sotkea keskenään. Toista tarvitaan tässä ajassa selviämiseen ja toista iankaikkiseen elämään pääsemiseen. Molempia tarvitaan. Kuitenkin ilman evankeliumia materiaalinen apu ei auta meitä tätä maailman aikaa pidemmälle. Israelin Pyhä armahtakoon ja siunatkoon meitä ja työtämme vuonna 2010!

Shalom –terveisin,
Ilkka Vakkuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *