Shalom-lehden lukijamatka Israeliin 24.3.-1.4.2023

Shalom-lehden lukijamatka Israeliin 24.3.- 1.4.2023

Matkanjohtajina Ilkka Vakkuri ja Eino Räsänen, Oppaana Ariel Livson

Matkan perushinta 1560 €

Hintaan sisältyvät lennot, majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, puolihoito, lentokenttäkuljetukset, hotellihenkilökunnan ja bussinkuljettajan palvelurahat sekä Toiviomatkojen suomenkielisen oppaan palvelut.

Huom! Yhden hengen huoneen lisämaksu 599 € . Retket eivät sisälly matkan perushintaan.

Retkipaketin hinta Suomessa etukäteen ostettuna on 365 €/henkilö, 6–12 vuotiaat puoleen hintaan.
Alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Maksu suoritetaan loppulaskun viitenumerolla Toiviomatkojen tilille Nordea/Osuuspankki 27.2.2023 mennessä.
Yksittäisten retkien hinnat ovat normaalit ohjelman mukaiset päivähinnat. Halutessasi varata niitä, otathan yhteyttä Toiviomatkojen toimistoon viimeistään retkipaketin maksun eräpäivään mennessä.

MATKAOHJELMA:

Perjantai 24.3.

Lento Helsinki-Tel Aviv klo 17.30 – 22.55. Kuljetus lentokentältä Jerusalemin hotelliin.

Lauantai 25.3. Jeesuksen jalanjäljissä.

Vierailu Puutarhahaudalla.
Kävellen osittain Via Dolorosa ja Antonialinnan piha (Lithostrotos). Tutustuminen Pyhän Haudan kirkkoon ulkoapäin. Tauko Ramat Rachelin kibbutsilla. Käynti Scopusvuorella ja Öljymäellä, josta kävely alas Herra Itki kappeliin ja Getsemaneen.
Koko päivä, erillishinta 75 euroa.

Sunnuntai 26.3. Länsi- ja Itä-Jerusalem

Käynti Vainojen museossa, Yad Vashemissa ja Israelin museossa Jerusalemin pienoismallilla. Käynti Länsi- eli Itkumuurilla ja Kukonlaulun kirkossa.
Koko päivä, erillishinta 75 euroa.

Illalla halukkaille ylimääräinen Arielin erikoinen, Jerusalem iltavaloissa. Kesto noin 2 tuntia, hinta 20 euroa (minimi osallistujamäärä 20 henkilöä) Ei kuulu retkipakettiin.

Maanantai 27.3. Siirtyminen Jerusalemista Kuolleenmeren kautta Tiberiaaseen

Matkalla Kuolleellemerelle käynti Jerikon rauniokukkulalla. Käynti Qaser el Yehudissa (paikka, jossa Johannes kastoi Jeesuksen). Vierailu Ahavan kosmetiikkatehtaalla, jossa mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Ajo Qumranin vieritse Kuolleellemerelle uimaan. Oma pyyhe, uimapuku ja rantakengät mukaan! Kengät ovat tarpeen, sillä ne suojaavat kuumalta rantahiekalta sekä rannan suolakertymiltä ja kiviltä.

Erillishinta 20 euroa.

Tiistai 28.3. Etelä-Galilea
Käynti Beit Sheanin roomalais-bysanttisilla kaivauksilla.
Uintia Sachnessa, jonka jälkeen ajo Gilboan vuoren kautta Taaborin vieritse Kinneretin kylään, jossa vieraillaan maustetukkumyymälässä. Siellä myös pala Suomen historiaa. Päivän päätteeksi vierailu Maria Magdalenan kotikylässä Magdalassa ja sen kaivauksilla.
Koko päivä, erillishinta 75 euroa.

Keskiviikko 29.3. Pohjois-Galilea

Käynti Autuuksienvuorella kirkossa ja puutarhassa. Ajo Hula-laakson kautta Jordanjoen alkulähteelle kansallispuisto Daniin (Kultaisen vasikan temppeli ja uhrialttari sekä Aabrahamin aikainen kaupungin portti). Omakustanteinen falafel-tauko druusikylässä Hermonin vuoren rinteessä. Ajo Syyrian rajalle Kuneitraan. Käynti Kapernaumissa. Pieni yllätys ryhmäläisille ja purjehdus Gennesaretinjärvellä.
Koko päivä, erillishinta 75 euroa.

Torstai 30.3. Haifa

Vierailu Megiddon rauniokukkulalla, nousu Karmel vuorelle ja käynti Druusikylässä, jossa mahdollisuus omakustanteiseen falafel- lounaaseen. Käynti Haifan panoramalla eli näköalapaikalla.

Koko päivä, erillishinta 75 euroa.

Perjantai 31.3. Paluu Suomeen

Aamulla omaa aikaa ennen huoneiden luovutusta. Lähtö hotellilta n. klo 11.00.
Ajo Kesarean kaivausten vieritse Nataniaan, jossa tauko. Matka jatkuu Tel Avivin ja tutustuminen Joppen vanhaan satamakaupunkiin.
Lentokentällä tulee olla n. klo 22.00. Paluulento Suomeen klo 01.05 – 05.45. (la 1.4.2023).

 

Retkiohjelma on ohjeellinen ja Toiviomatkat pidättää oikeuden muutoksiin. Jos esimerkiksi käyntikohteisiin muodostuu pitkät jonotusajat, voi se aiheuttaa muutoksia päivän retkiohjelman sisältöön.
Hinnastossamme todetaan, että hintoihin sisältyvät hotellihenkilökunnan ja bussinkuljettajien palvelurahat, jotka Toiviomatkat maksaa. Ei kuitenkaan oppaan palvelurahoja (vapaaehtoiset).

Onhan matkavakuutuksesi kunnossa? Vakuutus on pakollinen matkustaessa Israeliin. Israelissa matkasairauden tai – tapaturman hoidattaminen paikallisella lääkärillä on kallista. Muista myös matkatavaravakuutus.

HYVÄÄ MATKAA!