IY:n vastine ja rov. Eero Kavaston selvitys lehtikirjoituksista

Rovasti Eero Kavaston mielipidekirjoitukset lehdissä ovat herättäneet huomiota ja jotkut ovat käsittäneet väärin niiden edustavan Israelin Ystävät ry:n kantaa. Ohessa Eero Kavaston ja Israelin Ystävät ry:n vastineet:

Muun muassa Helsingin Sanomissa sunnuntaina 9.6. ollut mielipidekirjoitus näyttää herättäneen tietyissä piireissä närkästystä. Israelin Ystäviä järjestönä en olisi saanut liittää kirjoituksen allekirjoittajien joukkoon. Tämä on katsottava inhimilliseksi ajattelemattomuudeksi. Sinänsä omalla nimelläni mielipiteen esittäminen on luonnollisesti hyväksyttävää. Tarkoitukseni ei ole ollut aiheuttaa suurempaa sydämentykytystä kenellekään. Edustan vain sellaista Israel-rakkautta, jossa pyrin tuomaan uusiakin ajatuksia Israel-keskusteluun, joka luvalla sanoen on monta kertaa aivan käsittämättömän ummehtunutta ja jossa pyritään manipulaatiota ja suoranaista painostusta käyttäen ohjailemaan käsityskantoja tiettyyn suuntaan.

Eero Kavasto, rovasti

Israelin Ystävät ry:llä ei ole mitään tekemistä Eero Kavaston Helsingin Sanomissa 9.6.2021 julkaistun mielipideartikkelin eikä siinä ilmaistujen mielipiteiden kanssa. Sama koskee myös Ristin Voitto lehdessä ollutta Eero Kavaston mielipidekirjoitusta. Eero Kavaston mielipiteet ovat hänen omia näkemyksiään emmekä järjestönä ole tukemassa hänen näkemyksiään. Olen kirjoittanut vastineeni Eero Kavaston artikkeliin ja se julkaistaan Ristin Voitto lehdessä 14.6. 2021 alkavalla viikolla.

Ilkka Vakkuri, toiminnanjohtaja, Israelin Ystävät ry