Hamaayan tammikuun uutiskirje

Mennyt vuosi toi meille paljon muistoja, osa niistä oli  iloisia, osa surullisia. Toisaalta saimme seurakuntana juhlia 25-vuotispäiväämme, ja toisaalta surimme ja rukoilimme yhdessä muiden israelilaisten kanssa kesän sodan takia. Olemme nähneet kuinka Jumala on ilmestynyt yliluonnollisesti joillekin Israelin kadonneista lampaista, jotka kaikki tulevat uskonnollisesta taustasta; tämä on meille suureksi rohkaisuksi siitä, että Hänen aikansa on lähellä. Yksi vuoden 2014 ihmeellisistä muistoista liittyy niihin maihin, joita Hänen valonsa sai koskettaa kauttamme; Kiina, Korea ja Filippiinit Kauko-idässä, Ranska, Suomi ja Britannia Euroopassa, Afrikkaa ja Amerikan mannerta unohtamatta. Näemme Jumalan toteuttavan meille antamaansa kutsua olla valona kansoille. Olemme nöyriä saadessamme olla Herran työssä täällä Israelissa, ja kiitollisia, että te olette kansamme tässä tehtävässä.

Kaksikymmentäviisi vuotta

Mikä alkoi yli 25 vuotta sitten vaatimattomana olohuoneessa kokoontuvana ryhmänä, on kasvanut elinvoimaiseksi yhteisöksi, johon kuuluu ihmisiä yli 20:sta kansallisuudesta, ja jossa palvotaan Jeesusta, Israelin Messiasta, yhtenäisyydessä! Yhdessä vuosien takaisten ystäviemme kanssa juhlimme kaikkia niitä suuria asioita, joita Jumala on tehnyt hyväksemme, ja meidän kauttamme. Useat jäsenet, jotka ovat kuuluneet seurakuntaamme vuosien aikana, todistivat siitä miten Jumala on siunannut heitä, ja siunannut meitä heidän kauttaan. Lisäksi juhlimme yhdessä seurakuntana Genesaretinjärven rannalla. Kuinka arvokasta olikaan nähdä seitsemän uuden ihmisen menevän kasteelle, sekä vahvistaa keskinäisiä ihmissuhteitamme.

Nuoremme – Seuraava sukupolvi

Mikä ilo onkaan nähdä seurakuntamme nuorten (13—18 -vuotiaat) kasvaneen yhtenäiseksi elämäntäyteiseksi ryhmäksi, jossa he tukevat toisiaan teini-iän vaikeina vuosina. Jumala on laittanut sydämellemme halun investoida nuoriin aikaa ja resursseja, sekä tarjoamaan heille heidän tarvitsemansa työkalut, jotta he voivat olla vahvoja uskossa, ja tuoda valoa ystäviensä ja perheidensä elämään. Tänä vuonna Jumala antoi meille mahdollisuuden osa-aikaiseen nuorisojohtajaan sekä retkiä, jotka auttoivat nuoria kasvamaan uskossaan. Palkinnot tästä ovat ikuisia, ja tulokset ovat nähtävissä jo tänään.

Suojassa

Heinä-elokuussa kansamme joutui 51:n päivän ajan yli 4000:n Gazan Hamasin ampuman ohjuksen kohteeksi. Kuusikymmentäviisi rohkeaa sotilastamme sai surmansa taistelussa, myös kaupungistamme Kfar Sabasta, sekä yksi uskova sotilas valtakunnallisesti. Yhdessä me surimme, yhdessä rukoilimme, yhdessä seisoimme ja näimme Jumalan, yhä uudelleen, pitävän meidät ihmeellisesti turvassa. Olemme kiitollisia Hänen suojelustaan, ja tiedämme, että taivaallemme on tulossa vielä suurempi tumma pilvi! Jälleen kerran olemme kuitenkin kiitollisia Hänen Sanassaan lupaamasta suojelusta, sillä hän ei koskaan uinu tai nuku.

Jumala, anna meille pommisuoja

Sodan aikana tajusimme suurimman käytännön tarpeemme: pommisuojan. Ennen sotaa, Jumala laittaa sydämellemme ostaa kellarikerros sekä nuorisotyötä varten että jakelukeskukseksi vähävaraisia varten. Emme kuitenkaan koskaan ajatelleet, että tarvitsisimme pommisuojan niin pian! Koko maassa messiaanisten seurakuntien oli lopetettava tilaisuuksien pitäminen ohjusvaaran vuoksi. Anteliaisuutenne saa meidät nöyriksi; kumppaneinamme olette auttaneet meitä tässä pyrkimyksessä, ja odotamme Jumalan täydellistä päätöstä. Meidän tarvitsee kerätä vielä 80,000 dollaria tähän kiireelliseen tarkoitukseen.

Luovuus ja parantumis -työmuoto

Niin monet unelmamme toteutuivat viime vuonna. Yksi unelmista oli Karinilla kolmen vuoden ajan. Kun Jumala toteuttaa unelmia, ihmeitä alkaa tapahtua! Joten nyt rakennuksemme ensimmäinen kerros on kauniisti remontoitu ja siitä on tullut paikka paranemiselle ja luovuudelle. Keskuksen tarkoituksena on tuoda ihmisille Jumalan parantavaa kosketusta taiteellisen itseilmaisun kautta. Heti kun se avattiin, alkoi Jumalan kosketus ihmisten elämässä näkyä. Jatkathan rukousta tämän elintärkeän työmuodon puolesta.

Syntymä ja kuolema

Ihmisten elinkaaret ovat iloista ja murheellisia samanaikaisesti.
Saimme todistaa tervetulleeksi maailmaan erään perheen neljännen sukupolven, ja Emmanuel vauvan elämän omistamista Herralle. Jumala aina opettaa meille, että elämä ja kuolema ovat kallisarvoisia Hänen silmissään. Valitettavasti vain kuukautta myöhemmin, Ahuva, isoäidin äiti, joka sai nähdä hänen ensimmäinen lapsenlapsen lapsensa syntyvän, nukkui pois. Ahuvan koko perhe oli hänen vierellään. Sydämemme ja rukouksemme ovat suunnattu Greenmanin ja Meyuseffin perheille. Ahuva oli osa seurakuntaamme, ja me kaikki kaipaamme häntä paljon. Samaan aikaan olemme rohkaistuneita tietäessämme, että hän on Herran kanssa.

Hanukkajuhla

Hanukka, valojen juhla, jota juhlimme jokin aika sitten, muistutti meitä jälleen Jumalan uskollisuudesta ja siitä kuinka hän pelasti juutalaiset yhä uudelleen niiltä, jotka yrittävät tuhota heidät. Hanukkana (tarkoittaa ”omistautumista”), me myös juhlimme puhdistetun temppelin uudelleen vihkimistä, koska se oli Kreikan pakanakulttuuriin ja arvojen häpäisemä. Tämä on myös aika muistaa, että Jumala, taivaan ja maan luoja, lähetti valkeuden maailmaan ainokaisen Poikansa muodossa (Joh 1: 9, Sananlaskut 30: 4), tehdäkseen myös meistä valoja tässä pimeässä maailmassa. Lisäksi hanukka-juhlassa juhlimme minun (Tonyn) 60 vuotis-syntymäpäiviä! Olin niin rohkaistunut kaikista, jotka osoittivat minulle rakkautta ja siunasivat minua. Sitä iltaa en unohda. Sain myös ylimääräisen lahjan Jumalalta, kun pohjakerroksen myymälän omistaja kertoi minulle edellisenä iltana haluavansa myydä tilan. Olemme aina uskoneet, että meidän tulisi laajentaa ”telttakeppejämme”, joten viimeiset 15 vuotta olemme odottaneet ja rukoilleet tätä tapahtuvaksi, mutta mies ei koskaan halunnut myydä. Tämä oli ylimääräinen syntymäpäivä-yllätys minulle! Hänen ihmeensä eivät koskaan lopu…

Mitä odotamme vuodelta 2015

Kun katsomme eteenpäin tätä alkanutta vuotta, olemme tietoisia ajan merkeistä. Kaikkialla rajojemme ympärillä käydään sotaa, ja Lähi-idän tilanne on epävakaa. Näemme Hesekielin ja Danielin profeetallisten sanojen ”lentävän” Raamatun sivuilta, ja ymmärrämme, että olemme täällä tätä aikaa varten. Ymmärrämme, että viime kesän sodan tumma pilvi kalpenee verrattuna siihen, mitä on tulossa, ja pyydämme Jumalaa valmistamaan meitä elonkorjuuseen. Jumalalla on suuria suunnitelmia ja unelmia seurakunnallemme yhtenä ruumiina sekä jokaiselle yksilönä, ja etsimme Hänen johdatustaan ollaksemme valmiita kaikkina aikoina.

Kiitämme teitä kaikkia siitä mitä merkitsette meille ja merkitsitte vuonna 2014.

Siunatkoon Jumala teitä ylitsevuotavasti vuonna 2015.

Tony & Orna Sperandeo
Rafi & Diana Shimon

Hamaayan-seurakunta
Kfar Saba, Israel