Israelin ystävät Ry:n avustuskohteet!

Israelin Ystävät ry:n avustuskohteisiin kuuluu kattavasti erilaisia sosiaalisen avun kohteita heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi. Evankeliumin eteenpäin viemistä edistetään mm. Dugit Lähetyskeskuksen ja Syvännön Raamattutyön kautta sekä messiaanisia juutalaisia ja arabikristittyjä tukemalla.

Tutustu kohteisiin ja tule mukaan tukemaan Israelin kansaa henkisesti, aineellisesti ja hengellisesti!

Avustuskohteiden uutisia

DVI-Potilaan tarina: Prabin, Alumim-Kibbutsin selviytyjä

Prabin on 23-vuotias potilas, joka tuli DVI-klinikalle toukokuussa 2024 useita viikkoja kestäneen hammaskivun ja … Lue lisää

Abundant Life, Kesän uutiskirje

Hyvät ystävät, Kun kirjoitamme tätä kirjettä, sota jatkuu täällä Israelissa. Kunnioitimme äskettäin muistopäivänä niitä … Lue lisää

DVI-Hammasklinikka palvelee kotinsa jättäneitä israelilaisia

Monet tuhannet kotiseudultaan lähtemään joutuneet israelilaiset asuvat Jerusalemin hotelleissa, ja monet heistä ovat nyt … Lue lisää

Abundant Life / Chaim Beshefa -järjestön uutiskirje

Kuten tiedätte, lokakuun 7. päivänä syttyi sota, ja elämämme sai odottamattoman käänteen. Kuten COVID-19:n … Lue lisää

Poliisihallituksen Israelin Ystävät ry:lle myöntämä rahankeräyslupa on RA/2021/1386. Lupa on voimassa 22.10.2021 alkaen koko Suomen alueella (Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Tukesi eri avustuskohteisiin voit maksaa suoraan Israelin Ystävät ry:n Rahankeräystilille FI41 5731 8220 0718 21, BIC: OKOYFIHH. Muistathan merkitä avustuskohteen viitenumeron. Jos avustuskohteella ei ole erillistä viitenumeroa, merkitse viestikenttään kohteen nimi.

(viite 288)

Shaviv-päiväkoti

Suomen Wizon ylläpitämä vähäosaisten lasten päiväkoti Herzliassa, Israelissa. Monella lapsella on maahanmuuttaja-tausta. Tällä hetkellä lapsia on noin 60, mutta suunnitteilla on avata uusi 20 lapsen ryhmä riippuen henkilöstön saatavuudesta. Korona-ajan haasteiden hellitettyä lapset voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

(viite 220)

DVI-hammasklinikka

DVI-Klinikka tarjoaa täysin ilmaista korjaavaa hammashoitoa yhteiskunnan vähävaraisimmille ryhmille, samalla parantaen heidän elämänlaatuaan. Hammashoitoa tarjotaan mm. vähävaraisten perheiden lapsille, uusille maahanmuuttajille, riskiryhmiin kuuluville nuorille, vähävaraisille vanhuksille ja holokaustista selvinneille. Ulkomailta tulevat vapaaehtoiset hammaslääkärit tulevat säännöllisesti auttamaan klinikalla. Klinikalla työskentelee myös suomalaisia hammaslääkäreitä vapaaehtoisena.

(viite 246)

Abundant Life / Chaim Beshefa

Ishai ja Anat Brennerin perustama Chaim Beshefa –järjestö tukee taloudellisissa ja sosiaalisissa vaikeuksissa olevia äitejä ennen ja jälkeen synnytyksen, että naiset saisivat pitää lapsensa haasteellisesta elämäntilanteesta huolimatta. Toinen tärkeä työmuoto ”Red Carpet Center” tavoittaa prostituutiosta, huumeista ja kodittomuudesta kärsiviä naisia ​​tarjoamalla heille käytännön apua, keskusteluapua ja rukoilemalla heidän puolestaan. Naiset saavat keskuksessa lämpimän aterian ja puhtaat vaatteet, ja heille tehdään kynsihoitoja sekä hiustenleikkauksia. Tavoitteena on auttaa naisia vapaaksi prostituutiosta ja huumeista.

(viite 181)

Bet Singer

Bet Singer lastenkoti auttaa huostaan otettuja lapsia ja toimii heidän kasvatuskotinaan. Lapsia kodissa on noin 95, iältään 7–18 -vuotiaita, lisäksi 15 lasta sijaisperheissä. Lisäksi Bet Singer tukee nuoria, jotka ovat siirtyneet asepalvelukseen, tarjoamalla heille asunnon ja tukea elämään, silloin kun nämä ovat siviilissä.

Bet Singer tarjoaa henkilökohtaisesti räätälöidyt kasvatusohjelmat jokaiselle lapselle ottaen huomioon heidän yksilölliset tarpeensa. Bet Singerissä käytetään apuna terapeuttista eläintarhaa lasten tunneongelmien hoitoon. Se sopii kaiken ikäisille ja on avoinna vuoden jokaisena päivänä lastenkodin lapsille.

Vaikka Bet Singerissä sitoudutaan yhteisöön, siellä vahvistetaan myös sidettä lapsen ja hänen perheensä välillä, ja mikäli mahdollista, lapsi palaa omaan kotiinsa asumaan.

Voit katsoa Bet Singerin esittelyvideon täältä https://www.iy.fi/videot/

(viite 1614)

Dugit Lähetys- ja avustuskeskus

Dugit Messianic Oureach Centre on keskellä Tel Avivia sijaitseva lähetyskeskus. Keskus perustettiin vuonna 1993 tavoittamaan israelilaisia evankeliumilla ja opetuslapseuttamaan heistä vahvoja uskovia. Dugitin rukouskeskus (VIP Praeyr Tower) on ainut Tel Avivin keskustassa sijaitseva rukoushuone; sinne ovat tervetulleita paikalliset uskovat sekä kansainväliset vieraat. Rukoushuoneen tiimi tekee säännöllisesti tavoittavaa katutyötä sekä ylistys ja rukoustilaisuuksia. Lisäksi työmuoto pitää sisällään humanitaarisen avustuskeskuksen (Dugit Distribution Center), jossa jaetaan ruokaa ja vaatteita hädänalaisille israelilaisille.

(viite 194)

Yad Sarah

Israelin suurin vapaaehtoisjärjestö, joka avustaa vammaisia, vanhuksia ja erilaisista sairauksista toipuvia. Järjestön päämääränä on auttaa heitä niin, että he voisivat elää täysipainoisesti omissa kodeissaan esimerkiksi lainaamalla heille erilaisia apuvälineitä, tarvikkeita ja laitteita. Yad Sarahilla on eri puolella Israelia kuntoutuskeskuksia, joissa autetaan esimerkiksi leikkauksesta, sydänkohtauksesta tai aivohalvauksesta toipuvia potilaita. Lisäksi Yad Sarah järjestää esim. pyörätuolilla liikkuville kuljetuspalvelua tähän tarkoitukseen suunnitelluilla pakettiautoilla, jotta liikuntarajoitteiset voisivat liikkua vapaasti kodin ulkopuolella.

(viite 275)

Vapaaehtoistyö

Tuetaan suomalaisten Israelissa tekemää vapaaehtoistyötä. Yhdistys lähettää Israeliin yhteistyössä Israelin sosiaali- ja terveysministeriön kanssa vapaaehtoisia auttamaan esimerkiksi vanhusten ja vammaisten hoitokodeissa.

(viite 149)

Messiaaniset juutalaiset ja arabikristityt

Israelin Ystävät ry:n liittohallitus valitsee kohteen, jossa tarve on suurin. Kohteita viime vuosina ovat olleet Israelissa olevat messiaaniset seurakunnat.

(viite 107)

Syvännön raamattutyö

Syvännön Raamattutyö jatkaa työtään edelleen niillä periaatteilla, joilla Kaarlo Syväntö aloitti työn yli 70 vuotta sitten: ”Juutalaisille ensin, sitten myös kreikkalaisille” (Room. 1:16). Käytännössä he jakavat Raamattuja maassa asuville juutalaisille hepreaksi ja uusille maahanmuuttajille heidän äidinkielellään (yli 12 eri kieltä; amhari, venäjä, espanja, ranska, romania, ym). Siirtotyöläiset, jotka tulevat Israeliin Kiinasta, Flippiineiltä, Thaimaasta ja muualta, saavat myöskin Raamattuja omalla äidinkielellään. Monia pyyntöjä tulee myöskin ulkomailta, erikoisesti Afrikasta, ja Raamattuja lähetetään eri kohteisiin tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää
Toinen työn periaate on aivan alusta asti ollut se, että Raamatut annetaan tai lähetetään pyytäjille täysin ilmaiseksi. Vaikka Raamattujen hankkiminen, kuljetus ja postitus maksaa rahaa, sitä ei vaadita pyytäjältä. Kolmantena raamattutyön periaatteena on ollut se, että Jumalan pelto on koko maailma, ja siksi Syvännön raamattutyö avustaa mahdollisuuksiensa mukaan myös muita lähetys-järjestöjä ja evankeliumin työntekijöitä lahjoittamalla näille Raamattuja Israelissa ja ulkomailla. Vastuu Syvännön Raamattutyössä on nyt siirtynyt kolmannelle sukupolvelle. Raamattupakkaamo ja -varasto on ollut Aviel ja Niirit Gershin vastuulla jo muutaman vuoden, ja he ovat käytännössä jatkamassa Raamattutyötä Tiberian alueelta käsin. Jonatan ja Melissa Syväntö palasivat Israeliin Amerikasta vuonna 2016. Jonatan Syväntö on vastuussa Raamattutyön kirjeenvaihdosta, Raamattujen tilauksista ja Raamattujen jakamisesta Israelissa yhteistyössä paikallisten kanssa.

(viite 343)

Mediatyö

Tiedotetaan yleisölle Israelin avustuskohteista, Israelin asioista yleisemmin ja levitetään Israel-tietoutta Suomessa.

(viite 356)

Nuorisotyö

Tuetaan erityisesti messiaanista- ja arabinuorisotyötä: järjestetään mm. leiri- ja kurssitoimintaa nuorille. Viime vuosina Israelin Ystävät ry on järjestänyt raamattuleirejä israelilaisille nuorille Suomessa.