Antisemitismi kasvaa Kaikkialla maailmassa, Shalom 6/2024

Osallistuin kutsuvieraana Israelin Suomen suurlähettilään Itsenäisyyspäiväjuhlaan Helsingissä 21.5.2024. Suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov piti tilaisuudessa pääpuheen, jossa toi esille antisemitismin kasvun kaikkialla maailmassa – myös Suomessa. Hän kertasi, että Hamas terroristijärjestö hyökkäsi brutaalisti israelilaisten kimppuun Gazan rajan yli Israelin puolelle murhaten yli 1100 israelilaista ja ottaen noin 240 panttivankia, jotka he veivät pääasiassa Gazan maanalaisiin tunneleihin. He myös murhasivat joitakin pankkivankejaan.

Alkuperäisessä terrori-iskussa Israelin puolelle terroristit murhasivat, raiskasivat ja pahoinpitelivät raa’asti myös naisia ja aivan pieniä lapsia sekä vauvoja. Israelin asevoimien vastaus oli vastahyökkäys Gazaan surmatakseen ja ottaakseen kiinni terroristeja ja vapauttaakseen panttivangit. Israel on kaikin keinoin yrittänyt välttää siviiliuhreja. Koska Hamas-terroristit piileskelevät siviiliväestön joukossa ja maanalaisissa tunneleissa sekä käyttävät siviiliväestöä ihmiskilpeinä, niin suuri määrä siviilejäkin on kuollut. Näitä siviiliuhreja on käytetty antisemitistisen propagandan välineenä.

Alkanut kesä on Israelissa erityisen helteinen monestakin syystä: ilmanlämpötila on korkea, mutta myös poliittinen ilmapiiri on tulikuuma sekä maan sisällä että ulkopuolella. Israel kokee ennennäkemätöntä painostusta joka taholta. Jopa Israelin vakioliittolainen USA on ryhtynyt painostamaan Israelia uudella tavalla, puhumattakaan YK:n päätöslauselmista. Yhä useampi maa on tunnustanut Palestiinan itsenäiseksi valtioksi. Kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjä ajaa pidätysmääräyshanketta Israelin nykyiselle pääministerille ja puolustusministerille.

Israelin hallitus on kuitenkin päättänyt viedä Hamasin tuhoamisen ja vallasta syöksemisen loppuun. Hallitus ei näe muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa tavoitteensa kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta. Tärkein asia on kuitenkin Israelin hengellinen herääminen näiden vaikeiden aikojen keskellä. Yhä useampi juutalainen rukoilee Israelin maan ja kansan puolesta niin Israelissa kuin muuallakin maailmassa. Antisemitistinen kehitys tulisi katkaista ja siinä kaikilla Israelin ystävillä on oma roolinsa. Israelin Ystävät ry tekee voitavansa oikean tiedon levittämiseksi ja juutalaisen kansan tukemiseksi.

Tärkein tukimuotomme tässä työssä on rukouksen ohella avustuskohteidemme ja Israelissa tekemämme vapaaehtoistyön tukeminen kaikin keinoin. Ohessa olevien pankkisiirtolomakkeiden tiedoilla voit tukea Israelia kauttamme. Älä epäröi tukea Israelia näinä vaikeina aikoina. Israel tarvitsee ennen kaikkea hengellistä herätystä. Olkaamme tukemassa sitä!

Shalom-terveisin,

Ilkka Vakkuri


Israelin Ystävät ry:n avustuskohteet löydät täältä