Raaka brutaali Hamasin isku Israeliin

Jaffa Street, Jerusalem. Kuva: Levi Meir Clancy, Unsplash

Hamasin raaka verinen yllätyshyökkäys Israeliin on järkyttänyt meidät kaikki Israelin ystävät. Moni kysyy mielessään – miten tämä oli mahdollista? Eikö Israelin pyhä Jumala suojelekkaan Israelia? Nukkuiko Jumala? Miten Israelin tiedustelu ja armeija eivät osanneet varautua tällaiseen hyökkäykseen vaikka oli juuri kulunut 50-vuotta edellisestä yllätyshyökkäyksestä Israelia kohtaan, jonka seurauksena arabimaat melkein onnistuivat tuhoamaan Israelin. Yleisesti sanotaan, että vain Jumalan ihme pelasti Israelin ja sen armeijan. Näin Israel lopulta kykeni raskaiden tappioiden jälkeen torjumaan lukumääräisesti ylivoimaisen vihollisen. 

Nytkin Israel onnistui torjumaan Hamasin terrorihyökkäyksen, mutta raskain tappioin erityisesti raakalaismaisten Hamasin terroristien teurastettua lähes 1000 viatonta siviiliä ja otettua panttivangiksi kidutettavaksi yli 100 juutalaista siviiliä ja joitakin sotilaita. 

Israel tietää nyt että tämä Hamasin terroristihyökkäys oli huolellisesti suunniteltu Israelin päävihollisen Iranin toimesta yhdessä Hamasin kanssa. Taustalla olivat myös Hamasin tukijat Venäjä, Turkki ja Kiina.

Jerusalemin ja Israelin liput. Kuva: Levi Meir Clancy, Unsplash

Israelin pääministeri julisti sodan Hamasia vastaan ja kutsui yli 300000 reserviläistä armeijapalvelukseen. Israelin vastaus tulee olemaan ankara ja Israel pyrkii tuhoamaan Hamasin kokonaan. Se ei tule olemaan helppo tehtävä, vaan tuossa operaatiossa, jos se pitää sisällään maajoukkojen käytön, tulee Israelille lisää menetyksiä kuolleiden ja haavoittuneiden sotilaiden muodossa. Sota on aina raakaa ja siinä tulee tappioita. Israelilla ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta kuin toimia Hamasia vastaan.

Nyt sinulla on mahdollista tukea Israelin Ystävät ry:n työtä Israelin kansan ja valtion hengelliseksi tukemiseksi messiaanisen työn kautta. Israelin pyhä Jumala ei hylkää kansaansa, vaikka sitä koetteleekin. Evankeliumin Ilosanoma on paras Sanoma kaiken ahdistuksen, toivottomuuden ja katkeruudenkin keskellä. Israelin Jumala kutsuu sinua auttamaan kansaansa kärsimysten keskellä löytämään lohdun Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä!

Auta meitä auttamaan yhdessä Israelin hengellistä jällenrakentamista Israelin ainoan oikean Messiaan kunniaksi. Nyt on aika meidän toimia. Israelin Jumala lahjasi runsaasti siunatkoon!

Shalom-terveisin,
Ilkka Vakkuri,
Israelin Ystävät ry:n toiminnanjohtaja