Evankelista Juventus Petrulis haluaa rakentaa siltaa juutalaisten ja saksalaisten välille

Juventus Petrulis

Juventus Petrulis kasvoi Liettuassa ateistisessa kodissa ja ympäristössä. Kaksi päivää ennen muuttoa Israeliin hän tuli kuitenkin uskoon Tallinnan Vanhassa kaupungissa pidetyssä evankelioimiskampanjassa. Israelissa Juventus liittyi Kehilat HaMaayan seurakuntaan, jossa hän sai kasvaa hengellisesti ja koki Jumalan kutsuvan häntä täysiaikaiseen hengelliseen työhön. Hän alkoi opiskella hepreaa King of Kings raamattukoulussa (nykyisin Israel College of the Bible) Jaffassa vuonna 1992 ja valmistui maisteriksi vuonna 1996. Vuosien varrella Juventus palveli Kehilat Hamaaayan -seurakunnan vanhimmistossa, on johtanut useita evankelioimisryhmiä ja saanut todistaa kuinka israelilaisia on tullut uskoon. Hän on palvellut National Evangelism -komiteassa 30 vuoden ajan.

Muutto Berliiniin
Vuonna 2014 Juventus muutti Berliiniin yhdessä vaimonsa Danielan ja kolmen poikansa kanssa tarkoituksenaan palvella siellä asuvia israelilaisia. Elokuussa 2020 he aloittivat yhdessä ystäväporukan kanssa voittoa tavoittelemattoman järjestön ”Berlin Israel Connect e.V.”.  Tämä antaa heille mahdollisuuden tehdä laillisesti ja vapaammin palvelutyötä israelilaisten keskuudessa,  sekä rakentaa siltaa juutalaisten ja saksalaisten välille tuskallisen menneisyyden vuoksi: ”Saakoon usko elävään Messiaaseen tuoda tulevaisuuden ja ennalleenasettamisen sinne, missä tuho kerran kylvetiin.”

Juventuksen ryhmä tekee katuevankelioimistyötä, tarjoaa sapattiaterioita, jonka yhteyessä keskustellaan Jumalasta, järjestää erilaisia tapahtumia, opettaa Raamattua hepreankielellä sekä auttaa israelilaisia yksityishenkilöitä eri elämäntilanteissa. He osallistuvat myös antisemitismin vastaisiin mielenosoituksiin, osallistuvat israelilaisten kulttuuritapahtumiin ja rakantavat yhteyksiä ja suhteita hepreaa puhuvien kanssa. Ennenkaikkea Juventuksen ja hänen järjestönsä tavoitteena on rakentaa Berliiniin yhteisöä, joka on avoin Jeesukselle.

Juventus Petrulis on Israelin Ystävät ry:n puhujakiertueella Suomessa 28.2.-5.3.2023.