DVI-Potilaan tarina: Prabin, Alumim-Kibbutsin selviytyjä

Prabin on 23-vuotias potilas, joka tuli DVI-klinikalle toukokuussa 2024 useita viikkoja kestäneen hammaskivun ja syömisvaikeuksien jälkeen.

Prabinin tarina on raskasta kuultavaa. Prabin saapui Israeliin 13. syyskuuta yhdessä 47 nuoren aikuisen ryhmän kanssa Nepalista, Learning and Earning -ohjelman kautta. Prabin on suorittanut kandidaatin tutkinnon maataloudesta ja suunnitteli hankkivansa kokemusta ja ansaitsevansa rahaa päästäkseen maatalouden maisteriohjelmaan. Yhteensä 47:stä ohjelman nuoresta aikuisesta 17 sijoitettiin Kibbutz Alumimiin työskentelemään ja hankkimaan kokemusta kastelusta ja maataloudesta.

Prabin DVI-klinikan työntekijöiden kanssa

Aamulla 7. lokakuuta Prabin ja hänen ystävänsä heräsivät pommien ääniin jo ennen kuin sireenit laukesivat. Ryhmä ryntäsi pieneen turvahuoneeseen, ja oltuaan siellä noin tunnin, sinne heitettiin kranaatti. Yksi nuorista miehistä tarttui kranaattiin ja heitti sen takaisin ulos. Jonkin ajan kuluttua poliisi kuljetti ryhmän toiseen ”turvalliseen tilaan”. Tuossa paikassa huoneeseen heitettiin toinen kranaatti, ja ihmiset pystyivät tuskin hengittämään. Terroristit saapuivat turvapaikkaan, eivätkä antaneet armoa. Vaikka jotkut ryhmästä antautuivat Hamasille ja selittivät olevansa Nepalista, sillä ei ollut merkitystä, ja 10 nuorta miestä murhattiin. Yksi heistä otettiin panttivangiksi Gazaan, eikä hänen nykyisestä voinnistaan ​​ole tietoa. Vain kaksi nuorista miehistä ei loukkaantunut fyysisesti, koska he piiloutuivat hyvin pieniin kaappeihin. Prabinia ja kolmea hänen ystäväänsä ammuttiin useita kertoja, ja he saivat vakavia vammoja, joiden vuoksi he saavat edelleen kuntoutuksessa useita kertoja viikossa. Prabin sai vakavia vammoja molempiin jalkoihinsa, ja hän sanoi, ettei ole koskaan kokenut niin kovaa kipua. Välillä hän oli tajuissaan ja välillä tajuttomana. Prabinia ammuttiin vielä kolmannen kerran ja luoti hipaisi hänen päätään. Kun terroristit tarkastivat, oliko kukaan elossa, Prabin teeskenteli olevansa kuollut.

Nepalilaiset selviytyjät Hammasklinikan työntekijöiden kanssa

Tässä vaiheessa Prabin ja hänen kolme hengissä olevaa ystäväänsä pystyivät enää vaivoin hengittämään. Toisesta kranaatista lähtevä savu huoneessa, jossa ei ollut ilmanvaihtoa, teki hengittämisen todella vaikeaksi. Heillä ei myöskään ollut mitään syötävää tai juotavaa niiden tuntien aikana, jolloin he odottivat pelastusta, joten heidän oli pakko juoda omaa virtsaansa. Kun heidät lopulta pelastettiin, heidät vietiin Sorokan sairaalaan, sitten Shaarei Tzedekiin 1,5 kuukaudeksi ja lopulta Hadassahiin, jossa hän vietti 3,5 kuukautta kuntoutus-hoidossa. Nyt Prabin saa avohoitokuntoutusta ja pystyy jo kävelemään. Kuitenkin Prabin kokee edelleen kipua ja ahdistusta ja hänellä on paljon univaikeuksia.

Prabin on erittäin kunnioittava vanhempiaan kohtaan. Hän ei kertonut heille ollenkaan, että hänellä oli kipuja, ja hän varmistaa, ettei kukaan puhu tapahtuneesta hänen äitinsä kanssa. Kun Prabin soittaa äidilleen, hän vain sanoo, että kaikki on hyvin. Prabin asuu nyt asunnossa Jerusalemissa kolmen nepalilaisen ystävänsä kanssa, jotka myös loukkaantuivat ja joita hoidetaan.

Meille DVI-klinikalla on kunnia, että voimme auttaa Prabinia hoitamalla hänen kariestaan ​​ja lievittämällä hänen kokemaansa hammaskipua, ja olemme kiitollisia kaikille lahjoittajillemme, jotka mahdollistavat DVI:n tukemisen Prabinille ja kaikille apuamme tarvitseville. Toivotamme hänelle ja hänen ystävilleen täydellistä paranemista ja että heidän edelleen Gazassa vangittuna oleva ystävänsä vapautetaan pian, jotta hänkin voi aloittaa kuntoutuksen.


Voit tukea DVI-Hammasklinikan työtä täällä