DVI-Hammasklinikka palvelee kotinsa jättäneitä israelilaisia

Monet tuhannet kotiseudultaan lähtemään joutuneet israelilaiset asuvat Jerusalemin hotelleissa, ja monet heistä ovat nyt DVI-klinikan asiakkaina. Vapaaehtoiset hammaslääkärimme ottavat heidät vastaan lämmöllä, ja antavat heille laadukasta korjaavaa hammashoitoa. Monet vapaaehtosityöntekijät ovat tulleet ulkomailta, koska he haluavat auttaa näin käytännönläheisesti israelilaisia, jotka surevat ja kaipaavat kotiaan Etelä-Israelissa.

Tässä muutaman hoitoa saaneen tarina:

42-vuotias Dani Kazakevitš evakuoitiin Jerusalemiin sodan alusta lähtien. Dani tuli DVI:hen koettuaan yli viikon kipua suun molemmilla puolilla. Hän kävi klinikalla perusteellisessa tarkastuksessa ja puhdistuksessa ja sai useita juurihoitoja. Jokaisella hoitokerralla Danin mukana oli hänen tyttöystävänsä Natalie, jonka tarinan monet ovat kuulleet lokakuun hyökkäyksen jälkeen.

Seitsemäs lokakuuta Dani oli kotona iäkkäiden vanhempiensa kanssa, kun hän alkoi ymmärtää kauheaa tilannetta; hän jäi vanhempiensa luo huolehtimaan heistä turvahuoneessa ja kertoi Natalielle, joka asui kahden korttelin päässä, mitä oli meneillään. Natalie oli kotona yksin kahden lapsensa kanssa. Dani ei voinut mennä Natalien luokse, mutta hän ohjeisti puhelimitse mitä pitäisi tehdä. Natalie vei lapsensa turvahuoneeseen ja katsoi sitten ulos ikkunastaan. Hän näki terroristien kävelevän aivan talonsa ulkopuolella. Hetkenä, joka resonoi jokaisen ihmisen kanssa, joka on lukenut tai kuullut Trudi Birgerin tarinan keskitysleirillä, Natalie sanoi Jumalalle, että jos he selviäisivät elävänä, hän alkaisi viettää sapattia. Ihmeen kaupalla terroristit vain kulkivat hänen kotinsa ohi yrittämättä edes avata hänen etuoveaan. Natalien tarina levisi laajasti sosiaalisessa mediassa, ja nyt ihmiset tunnistavat Natalien kadulla ja kertovat hänelle, kuinka hänen tarinansa on inspiroinut heitä.

Sapattina, noin viikko sodan alkamisen jälkeen, Natalien kotiin Sderotissa osui raketti. Hänen kotinsa tuhoutui täysin. Vaikka tämä oli hirveä asia, Natalie on hyvin kiitollinen siitä, että hänen ja hänen lastensa henki säästyi kahdessa eri tilanteessa. Ja vaikka pelkoa ja epävarmuutta on paljon, Dani ja Natalie arvostavat elämää nyt paljon enemmän ja näkevät ystävällisyyttä ja jumalallista huolenpitoa niin monilla jokapäiväisen elämän osa-alueilla. Toivomme Danille ja hänen läheisilleen paranemista ja rauhaa, ja olemme kiitollisia mahdollisuudesta auttaa tänä haastavana aikana.

Netanel on 23-vuotias potilas, joka on palvellut Gazassa sodan alusta asti insinööriyksikössä. Netanelilla on monta sisarusta, ja kaksi hänen veljeään palvelee myös armeijassa. Vaikka tämä on Netanelin vanhemmille hyvin vaikeaa, he ymmärtävät palveluksen tärkeyden ja tukevat poikiaan täysin. Sodan aikana armeijassa palveleminen ei ole helppoa, mutta Netanel sanoo, että on erittäin rohkaisevaa nähdä Israelin ulkopuolisten yhteisöjen tarjoama tuki. Netanel ja hänen sisaruksensa ovat olleet DVI-potilaita useita vuosia. Hänen muistonsa DVI lkinikalla käynnistä 6-vuotiaana ovat miellyttäviä. Netanel muistelee lämmöllä, että odotusaika kului nopeasti, sillä DVI:n odotusalueella oli aina tekemistä, joka piti hänet kiireisenä. Nyt kun Netanel pohtii, hän ymmärtää, kuinka korkeatasoista hoitoa hän on saanut DVI:ssä; hän sanoo, että hammaslääkärit, avustajat ja hygienistit ovat erittäin kokeneita ja ammattitaitoisia – ja hän on oppinut todella arvostamaan sitä. Meillä on kunnia tarjota hoitoa Netanelille ja olemme erittäin kiitollisia hänelle ja hänen veljilleen, jotka palvelevat maatamme pitääkseen meidät turvassa. Palatkoon kaikki sotilaamme turvallisesti kotiin.

DVI-Dental Volunteers for Israel


DVI-Klinikka tarjoaa täysin ilmaista korjaavaa hammashoitoa yhteiskunnan vähävaraisimmille ryhmille. Hammashoitoa tarjotaan mm. vähävaraisten perheiden lapsille, uusille maahanmuuttajille, riskiryhmiin kuuluville nuorille, vähävaraisille vanhuksille ja holokaustista selvinneille.
Voit lahjoittaa DVI-klinikalle Israelin Ystävät ry:n kautta rahankeräystilille FI41 5731 8220 0718 21, viitteellä 220 tai suoraan kotisivuillamme https://www.iy.fi/lahjoita/