Tämä on päivitys kaikille teille DVI-perheen jäsenille.

Heräsimme kaikki lauantaiaamuna putoavien rakettien ääniin ja vietimme päivän käpertyen suojiin. Välittömästi koko DVI:n henkilökunta huolestui hammaslääkäreistä, jotka voisivat olla yksin tässä tilanteessa, ja kiirehdimme tarkistamaan miten he voivat. Kaikki DVI:n henkilökunnan jäsenet ja lähiomaiset ovat elossa. Järkyttyneitä, mutta elossa, ja olemme liikuttuneita kaikista lämpimistä ja rohkaisevista viesteistä, joita olemme saaneet.

Vaikka DVI:n henkilökunta on selvinnyt, lähes kaikilla henkilökunnassamme on lapsia, jotka palvelevat aktiivisesti armeijassa tai palvelevat reservitehtävissä… ja me pelkäämme heidän puolestaan, kuten kaikki muutkin Israelissa tällä hetkellä.

Kaupat, ravintolat, julkiset koulut ja klinikat ovat kaikki suljettu: Jerusalem tuntuu jollain tapaa aavekaupungilta. Toisaalta pakkauskeskuksissa käy vilske, kun vapaaehtoiset, kuten hammaslääkärit (luonnollisesti suoritettuaan työnsä klinikalla), hankkivat tarvikkeita, jotka vapaaehtoiset kuljettajat kuskaavat armeijan tukikohtiin eri puolille Israelia. Mekor Haimin pakkauskeskus on juuri tällainen keskus, ja samanlaisia on naapurustoissa eri puolilla Israelia. Se ei ole virallinen voittoa tavoittelematon -järjestö, ei hallituksen järjestämä, vaan tavalliset jerusalemilaiset ostavat tiettyjä esineitä, joita sotilaat tarvitsevat, kuten virtalähteitä matkapuhelimien lataamiseen.

Ja kaiken tämän keskellä DVI-hammasklinikka on auki. DVI pysyy auki, satoi tai paistoi, oli sitten korona-sulku tai taivaalta putoavia raketteja. Ja potilaamme tuntevat ihanien vapaaehtoisena toimivien hammaslääkäreidemme rakkauden. Kaikki hammaslääkärit eivät pääse kotiin aikataulun mukaisesti peruutettujen lentojen vuoksi, mutta he mielellään jäävät tänne toistaiseksi, ja potilaat arvostavat heidän rohkeuttaan, välittämistään ja ystävällisyyttään.

Tällä hetkellä DVI:n henkilökunta pyrkii saamaan yhteyttä Etelä-Israelista tuleviin pakolaisiin ja heidän majoittajiinsa, jotta pääsemme palvelemaan pakolaisia heidän tarpeissaan.

Dental Volunteers for Israel – The Trudi Birger Clinic

DVI-Klinikka on Israelin Ystävät ry:n pitkäaikainen avustuskohde. Klinikka tarjoaa täysin ilmaista korjaavaa hammashoitoa yhteiskunnan vähävaraisimmille ryhmille, samalla parantaen heidän elämänlaatuaan. Hammashoitoa tarjotaan mm. vähävaraisten perheiden lapsille, uusille maahanmuuttajille, riskiryhmiin kuuluville nuorille, vähävaraisille vanhuksille ja holokaustista selvinneille. Ulkomailta tulevat vapaaehtoiset hammaslääkärit tulevat säännöllisesti auttamaan klinikalla. Klinikalla työskentelee myös suomalaisia hammaslääkäreitä vapaaehtoisena.

Voit tukea rahallisesti DVI-hammasklinikan työtä täällä.