Bet Singerin lastenkoti tarvitsee apua

Hamasin isku Israeliin vaikutti syvästi Bet Singerin lastenkodin arkeen. Iskut ja sotatila aiheuttavat suurta ahdistusta lapsille.

Käymme läpi vaikeita aikoja Bet Singerissä. Lastenkodissa on tällä hetkellä 93 lasta, ja he eivät voi poistua lastenkodin alueelta, koska koulu on toistaiseksi suljettu, ja haluamme suojella heitä kaikilta vaaroilta tässä tilanteessa. Osa lastenkodin henkilökunnasta rekrytoitiin Israelin puolustusvoimiin, ja myös suuri osa yksinäisistä sotilaistamme, eli sisäoppilaitoksesta valmistuneista nuorista palvelee nykyään taisteluyksiköissä. Puolustusvoimissa on tällä hetkellä yhteensä noin 20 sisäoppilaitoksesta valmistunutta sotilasta ja 10 sotaan värvättyä henkilökunnan jäsentä.

Monet lastenkodista valmistuneista nuorista palvelevat nyt asevoimissa.

Henkilökunnalla on perheitä ja ystäviä, jotka ovat taistelujen etulinjassa tai asuivat siirtokunnissa, joihin hyökättiin. Jotkut heistä kävivät läpi järkyttäviä asioita viime lauantaina, kun Hamasin terroristit murhasivat tai sieppasivat heidät.

Tässä epänormaalissa tilanteessa meidän on jatkettava kaikin voimin Bet Singerin lasten auttamista. Hätätilasta johtuen jo ennestään ahdistuneet lapset ovat nyt erittäin ahdistuneita, ja he tarvitsevat psykologista ja emotionaalista tukea sekä apua etäopiskelussa.

Viime päivinä lapset valmistivat taistelussa oleville sotilaille laatikoita, joissa oli erilaisia leivonnaisia ja makeisia sekä siunaus sotilaalle.

Lastenkodissa käytetään eläinavusteista terapiaa.

Meillä on useita tarpeita, jotta voimme antaa lapsille parhaan mahdollisen tuen tänä vaikeana ajanjaksona:

  • Joudumme lisäämään etäopetuksen oppituntien määrää, jotta lapsilla säilyisi opiskelurutiini, eikä oppimiseen tulisi isoja aukkoja. Siksi tarvitsemme lisää tietokoneita ja tabletteja, sekä rahaa opettajien lisätuntien rahoittamiseen.
  • Tarvitsemme lasten pommisuojaan varusteita: tuoleja, patjoja, hätävaloja, lautapelejä, ensiapulaukkuja, säilykkeitä, makeisia ja pientä purtavaa. Joskus lapset joutuvat olemaan suojassa useita tunteja kerrallaan.  
  • Yksinäiset sotilaamme, ”lone soldiers” (jotka ovat valmistuneet Bet Singerin koulukodista, eikä heillä ole perhettä tukenaan) tarvitsevat perusvarusteita: t-paitoja, pyyhkeitä, sukkia, hammasharjoja ja otsalamppuja.
  • Terapia- ja psykologi-palveluiden lisääminen sekä lapsille, että henkilökunnalle stressin ja ahdistuksen käsittelemiseen.

Suuri kiitos avustanne, ja toivon, että näemme taas pian ja saamme rakentaa kanssanne lapsille parempaa tulevaisuutta.  

Rukoilemme hiljaisia päiviä ja sitä, että siepatut ihmiset ja sotilaamme palaavat turvallisesti kotiin.

Ariel Rascovsky
Bet Singerin Avustava toiminnanjohtaja

Ariel Rascovsky

Voit lahjoittaa Bet Singerin lastenkodille suoraan kotisivuillamme tai tekemällä lahjoituksen omassa verkkopankissasi keräystilillemme FI41 5731 8220 0718 21, viitteellä 181.